Vodeći proizvođač radnih električnih vozila

Comarth Engineering je tehnološka tvrtka koja proizvodi električna vozila, a ambicija joj je postati europskim liderom u sektoru urbanog transporta i last-mile dostave. 

Jedna od glavnih konkurentskih prednosti je usluga prilagodbe vozila potrebama ključnih kupaca.

Vozila se dizajniraju i proizvode u tvornici u Murciji, sukladno svim europskim direktivama. U 2016. je u planu otvaranje druge tvornice u Baskiji.

Od osnutka, tvrtka je na europsko tržište plasirala više od 1000 električnih vozila, najviše u poštanskom sektoru i to za klijente poput:

  • La Poste (Francuska)
  • Posten Norge (Norveška)
  • Correos (Španjolska)
  • Post Nord (Švedska, Danska, Norveška i Finska)

Vozila trenutno testiraju:

  • Correos Portugal
  • nekoliko privatnih tvrtki u Španjolskoj (MRW, Seur)
  • privatne tvrtke u UK (e-Courier...)

Ciljana tržišta Comarth električnih vozila su: last-mile sektor, komunalne usluge, distribucija, supermarketi, usluge kućanskih popravaka, turistički sektor, luke, zračne luke, vlasnici flota...

Pogodnosti

 

   100% ELEKTRIČNA VOZILA

   24 MJESECA JAMSTVO NA VOZILO

   12 MJESECI JAMSTVO NA OLOVNE BATERIJE

   24 MJESECA JASTVO NA LITIJSKE BATERIJE

   SERVISNA MREŽA DILJEM EUROPE

   PRILAGODBA IZGLEDA VOZILA POTREBAMA KUPCA

   PRODAJNA MREŽA

   FINANCIJSKI MODEL ZA NAJAM VOZILA

Comarth električna vozila

Suvlasnici Comarth Engineeringa

Comarth Engeneering je španjolska tvrtka u vlasništvu tvrtki Demeter Partners i Fagor Ederlan Group.

Demeter Partners

Demeter Partners je investicijski fond koji ulaže novac francuskih institucionalnih investitora u sektore vezane uz čistu energiju i ekoindustrije. Osim njih u fondu sudjeluju i tvrtke poput Total, Veolia, Nexity, Air Liquide, GDF Suez i drugi europski investitori (Europski investicijski fond Robeco te španjolski Caser i Neotec). S uredima u Parizu i Madridu tvrtka je povezana s oko 40 drugih tvrtki umreženih u Club Demeter kroz koji zajedno sa savjetodavnih odborom sačinjenim od stručnjaka za obnovljive izvore energije crpi plodove višegodišnjeg iskustva i znanja stečenog radom u sektoru.

1
Fagor Ederlan Group

Fagor Ederlan Group je zadruga u sastavu korporacije Mondragon, predvodnica skupine tvrtki specijaliziranih za izradu dijelova za autoindustriju. U svom proizvodnom centru Edertek i više od 15 tvornica u Brazilu, Slovačkoj, Kini, Meksiku i Španjolskoj tvrtka nudi uslugu dizajna i izrade šasija i pogona drugim atomobilskim tvrtkama. Kao dio diverzifikacijske strategije tvrtka je pokrenula nekoliko projekata u području navodnjavanja i elektromobilnosti. Tako je 2013. godine postala suvlasnik tvrtke Comarth Engineering specijalizirane za dizajn i izradu radnih električnih vozila. Dvije godine kasnije, pokrenuta je tvrtka Edermobility Services koja se bavi osmišljavanjem i promocijom poslovnih modela temeljenih na rješenjima za elektromobilnost.

2